Enavigo Power 39H

Designer: Tad Roberts

Dužina preko svega
12.95 m
Dužina trupa
11.85 m
Širina trupa (max)
3.52 m
Istisnina
8.3 t
Gaz
1.00 m
Duljina vodene linije
11.78 m
Širina na vodenoj liniji
3.32 m
Gorivo
900 Lt
Voda
400 Lt
Motor
Styer SE286E40-280hp (205KW)
Styer SE286E40 Hybrid - optional
Maksimalna brzina
17 čvorova
Putna brzina
14-15 čvorova
Domet pri putnoj brzini
448 NM @ 14 čvorova sa 20% rezerve

Brošura

Enavigo Power 39H je moderna adaptacija “Pacific Northwest” krstaša iz 1930-tih, poznatijih kao “Dreamboats”. Ove brodove karakterizira tipičan dizajn uzdignutog pramca s velikim prostorom ispod palube, palubna kabina iznad motornog prostora s velikim prozorima, integralno natkriveni kokpit.

Tipični “Dreamboat” obilježava uski trup poluzaobljenog presjeka, deplasmanska brzina, ekonomični niski motor i velika autonomnost plovidbe.

Enavigo P39H kombinira izvorni design “Dreamboat”-a sa zahtjevima bolje početne stabilnosti i veće brzine. V oblik trupa omogućuje i početnu stabilnost i poludeplasmansku brzinu. Odabirom snage motora od 280 KS omogućena je brzina trupa od 17 čvorova. Poluopterećena jahta osnovne istisnine 8300 kg uz brzinu krstarenja od 10 čvorova troši 16 lit/sat diesela. Pri ovoj brzini imati će doseg od 448 Nm uz 20% rezerve goriva. Pri krstarećoj brzini od 14 čvorova doseg joj je 340 Nm.

Ugradnjom pogonskog motora s hibridnim modulom tj. s motor–generatorom, brod može ploviti pogonjen električnom energijom iz posebnih vlastitih baterija. U okviru hibridnog pogona postoji mogućnost ugradnje dodatnog solarnog izvora napajanja baterija, također kao opcija.

Izrada trupa i strukture kombinira suvremeni inženjerski pristup u WEST-u s tradicionalnim vještinama izrade detalja. Poprečni okviri i rebra lameliraju se od mahagonia, dužnice također. Oplata trupa lamelirana od dužnih letava prekrivenih s dva sloja unakrsno položenih mahagoni furnira, sve izvana presvučeno staklenim rovingom u epoxi-u. Za letve oplate koristi se lagani crveni cedar, a ispod vodne linije oregonski bor. Tako je stvoren brod koji svojim vanjskim i unutarnjim izgledom svjedoči da se radi o potpuno drvenom brodu. Drvena struktura je konzervirana epoksidnom smolom u jedinstvenu školjku. Trup ne zahtjeva nikakvo posebno održavanje.

Komoditet za posadu primjeren je za duža krstarenja i boravak jednog para s djecom ili dva para. Pretvaranjem salona u spavaonicu, na brodu može spavati 6 osoba. Ispod palube, u pramcu je prostrana kabina za vlasnički par s krevetom za “normalno” lijeganje i ustajanje. Lijevo iz hodnika je sanitarni čvor sa zasebnom tuš kabinom, a desno druga kabina za goste ili za djecu. Svugdje stajaća visina s “puno zraka” i ormarića. Salon je u istoj razini s kokpitom, dobro osvijetljen i prozračivan. Objedinjuje mjesto za objedovanje, kuhinju, skipersko mjesto i nasuprot njega kutak za navigatora. Spuštanjem stola blagovaone dobiva se dodatni dvostruki ležaj. U prostranom kokpitu ima dovoljno nepropusnih prostora za pohranu raznih potrebština i opreme.

Standardna oprema uključuje tikovu palubu i kokpit, bow thruster, hidrauličnu pasarelu, el.sidreno vitlo sa 75m lanca, uobičajenu navigacijsku opremu s većim multifunkcionalnim displayem, inverter, boja trupa po izboru…

Dodatna oprema:

  • elektro pomični soft-top
  • solarni paneli basic
  • solarni paneli hybrid
  • diesel-električni hibridni pogon
  • toplozračno grijanje
  • radar

S elegancijom ranijih razdoblja, građena najnovijom tehnologijom, suvremeno opremljena, Enavigo P39H je moderna drvena jahta u jedinstvenom "Enavigo konceptu".

Redizajn exterijera i interijera: 2pixel studio.

Galerija